
Innowacja Pedagogiczna – Pierwsza Pomoc
2025-04-11
Mistrzostwa Powiatu w Drużynowych Biegach Przełajowych
2025-04-15Kolejne kulinarne doświadczenie w prestiżowym konkursie kulinarnym, który odbył się 11.04.2025r. w Zespole Szkół im. Adama Mickiewicza w Objezierzu pod patronatem ORBIS HOTEL GROUP I ACCORINVEST.
Tematem konkursu było mięso wieprzowe wykorzystane w daniu zasadniczym oraz deser z wykorzystaniem sera. Dużą odwagą i profesjonalizmem wykazały się uczennice drugiej klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych naszej szkoły, które wzięły udział w konkursie. Amelia Piątek otrzymała wyróżnienie w kategorii dania zasadniczego, a Julia Szulc otrzymała dyplom w kategorii deser. Dziewczyny pokazały pasję i zaangażowanie podczas wykonywania swojego kulinarnego zadania, co zostało docenione przez profesjonalne jury.
Uczennice do konkursu przygotowali nauczyciele zawodu: pani Patrycja Świerad i pani Anna Wojtasiak.
To wielkie wyróżnienie dla szkoły mieć taką zdolną młodzież. Podziękowania również dla rodziców uczennic, są wielkim wsparciem dla swoich dzieci w realizowaniu ich kulinarnych zamiłowań.