Wielkie serca dla hospicjum!:)))
2024-12-09Projekt graficzny wycinanki – wyniki konkursu
2024-12-10Olimpiada Wiedzy o Żywieniu ma na celu pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami żywienia i żywności, podniesienie poziomu wiedzy i umiejętności z zakresu gastronomii i kelnerstwa oraz profilaktyki chorób dietozależnych, upowszechnianie wzorców racjonalnego żywienia i promocja zdrowia, konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych szkół, podniesienie poziomu kształcenia zawodowego.
Dwoje uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych- Agnieszka Cieśla z klasy IV Tż oraz Erwin Danelski z klasy III Tż wzięło udział w Olimpiadzie Wiedzy o Żywieniu. To właśnie oni zdobyli największą liczbę punktów w eliminacjach szkolnych, które odbyły się w październiku br. Zawody II stopnia, będące eliminacjami okręgowymi odbyły się 6 grudnia br. w siedzibie Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu. Agnieszka i Erwin zmierzyli się z zadaniem praktycznym w formie projektu z zakresu planowania, organizacji i oceny żywienia. Część teoretyczna eliminacji polegała na rozwiązaniu testu z zakresu gastronomii, kelnerstwa, żywności i żywienia. Test przeprowadzony został 9 grudnia br. w formie on-line przez Certyfikowane Centrum Egzaminów Testowych Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Na wyniki czekamy do końca grudnia br. Nauczycielami przygotowującymi uczniów do Olimpiady były p. Anita Strzelecka oraz p. Joanna Lorc.