Dzień Patrona
2022-12-15GALA KRWIODAWSTWA
2022-12-1514 grudnia w naszej szkole odbyła się degustacja herbaty zimowej. Akcję zorganizowała świetlica szkolna, Klub Promocji Zdrowia oraz technikum żywienia. Celem spotkania była popularyzacja prozdrowotnych właściwości herbaty. Stymuluje ona ośrodkowy układ nerwowy. Poprawia koncentrację, zwiększa wydolność fizyczną organizmu. Szczególne walory smakowe ma herbata z dodatkami takimi, jak imbir, cynamon, pomarańcze czy cytryny. Taka herbata wspaniale smakuje, rozgrzewa oraz podnosi odporność organizmu. Pachnącą herbatę przygotowali uczniowie klas żywieniowych pod kierownictwem p. Joanny Lorc, p. A. Strzeleckiej oraz p. Ł. Zanto. Podano następujące zestawy herbat: czarna herbata z jabłkiem, pomarańczą i przyprawami korzennymi czy zielona herbata z cytryną i imbirem.